ATAMIZIN  OSMANİYE'YE GELİŞİNİN 99. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADIK

ATAMIZIN OSMANİYE'YE GELİŞİNİN 99. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADIK

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmaniye'ye gelişinin 99. yıl dönümü törenle kutlandı. Törene, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 12'nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş,  Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay İlkay Gül,  kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernekleri Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tören, Devlet Demir Yolları Tren İstasyonunda Atatürk'ün trenle Osmaniye'ye gelişinin temsili karşılamasıyla başladı. Trenle istasyona gelen izciler, "Sayın Valim, Şehitlerimizin kanından rengini alan, ulusumuzun sembolü olan, büyük bir gurur ve onurla taşıdığım Şanlı Ay Yıldızlı Bayrağımızı öpüyor ve teslim ediyorum" diyerek, Bayrağımızı Vali Yılmaz'a takdim ettiler. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Şanlı Al Bayrağımızı öpüyor ve teslim alıyorum." diyerek Bayrağımızı teslim aldı. Törenin devamında, okulumuz öğrencilerinden oluşan Osmaniye Belediyesi 7 Ocak Halk Oyunları Ekibinin gösterilerini sergiledi.

17.01.2024 56

17-01-202417-01-202417-01-202417-01-2024